Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сигурността и борбата срещу незаконната миграция обсъдиха Мария Габриел и Хакан Фидан

Мария Габриел с Хакан Фидан
Снимка: МВнР

Вицепремиерът и министър на външните работи на България Мария Габриел беше на работно посещение в Анкара, където се срещна с министъра на външните работи на Турция Хакан Фидан. Това е първата официална визита в Турция на външен министър от региона след встъпването в длъжност на Фидан. Във фокуса на срещата бяха теми като търговия и икономика, отбрана и сигурност, енергийна диверсификация, транспорт и инфраструктура, регионални въпроси, борба срещу нелегалната миграция, иновации и инвестиции. "България и Турция поддържат активен двустранен диалог, в центъра на който са сътрудничество, взаимно уважение и общи интереси. Доброто сътрудничество, което сме градили през годините е основа, върху която отговаряме заедно на регионални и глобални предизвикателства", подчерта българският вицепремиер. Тя заяви също, че България като държава членка на ЕС подкрепя усилията на Анкара по европейския ѝ път.
Мария Габриел с Хакан Фидан

Габриел поднесе венец в мавзолея на Мустафа Кемал Ататюрк – основател и първи президент на Република Турция. Тази година се отбелязват 100 години от основаването на Турската Република от Мустафа Кемал Ататюрк.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

Димитър Главчев внася сигнала по казуса с частната болница “Мама и аз” в ДАНС и прокуратурата

Служебният премиер Димитър Главчев съобщи, че днес ще подаде сигнал в прокуратурата и ДАНС по казуса с частната Многопрофилна болница за активно лечение ”Мама и аз” в столицата. Решението за изграждане на частната болница с педиатрично отделение,..

публикувано на 07.05.24 в 06:00
Димитър Главчев

Димитър Главчев: Служебният кабинет ще направи всичко възможно да има честни избори

Служебното правителство ще направи всичко възможно, за да няма практики, които да попречат на честността на изборите, увери премиерът Димитър Главчев. Пред журналисти министър-председателят заяви, че кабинетът работи за осигуряване на честен и..

публикувано на 06.05.24 в 12:14
Румен Радев

Във време на кризи, войни и несигурност не можем да си позволим неглижиране на Българската армия

“ Напоследък започнахме да свикваме с честата смяна на правителства и парламенти, но в днешното време на кризи, войни и несигурност не можем да си позволим да свикнем с неглижирането на Българската армия, където процесите по модернизация и грижа за..

публикувано на 06.05.24 в 11:39