Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очакват ни още топли и слънчеви дни

Снимка: БНР - Шумен

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Утре преди обяд ще бъде слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските райони и Източна България, ще превали и прегърми. Ще духа слаб северозападен, в източната половина от страната – до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 32° и 37°, в София – около 32°.

По Черноморието ще бъде слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 29°-32°. Температурата на морската вода е 25°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали, в отделни райони и ще прегърми. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 25°, на 2000 метра – около 19°.

В Европа температурите в Южна Европа, включително и на Балканите остават високи. По-горещо от обичайното ще е на Пиренейския полуостров, в Южна Франция и Северна Италия. Малко по-ниски от климатичната норма ще бъдат температурите в северните райони на Европейска Русия, а на местав на Британските острови ще има слаби превалявания от дъжд. В много райони от Скандинавския полуостров ще има слаби валежи от дъжд, а на места в централните и северните райони на Европейска Русия ще бъдат придружени с гръмотевици.

В Лондон ще е 25°. В Париж и в Берлин 31 и 29°. В Москва се очакват 19°, в Рим – 37°. В Букурещ 33°, а в Белград 34 °. В Атина 28°, в Истанбул 32 °. Най-горещата европейска столица ще е Мадрид 39°.

Във Ванкувър и Монреал ще е 20° и 24°, в Чикаго 33 °, в Ню Йорк 22°. В Лос Анжелис се очакват 27°, в Маями 28° , в Мексико сити ще 19°, в Буенос Айрес 15, а в Рио де Жанейро ще е 26°. В Дубай ще е 31°, в Тел Авив 26°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жегата продължава, но краткотрайни валежи ще освежат Западна България

В сряда, 26 юни, ще бъде предимно слънчево. Следобед над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и условия за градушки. В планинските райони..

публикувано на 25.06.24 в 19:40

България днес - 25 юни 2024 г.

С полъх на море и бленувана почивка в ритъма на весела мелодия и закачлив текст. Така метафорично може да определим „България днес“ на 25 юни. Между усещането за изтичащ пясък между пръстите със сериозен глас ще поговорим и за връзката между..

публикувано на 25.06.24 в 19:00

Пожарите в страната са близо 200 на денонощие

От началото на месеца произшествията с пожари са почти по 200 на денонощие. По думите на главен комисар Александър Джартов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", тенденцията на увеличаване на инцидентите..

публикувано на 25.06.24 в 16:22