Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българи представят страната ни на празник на културите в Чикаго

Снимка: bulgarica.org

Български артисти, живеещи в Америка, представят страната ни в Чикаго на международния празник на културите - Mount Prospect Celebration of Cultures 2023, съобщава културният център „Българика“, който функционира от 2014 година като неправителствена организация в Илинойс, САЩ.

Началото на събитието е 11:00 ч. местно време, а българското представяне е предвидено за 16:00 часа. В него се включват танцовата школа "Българика", танцова формация "Виванов – Чикаго", както и певицата Соня Мембреньо.

По време на събитието, на специално създаден български щанд, ще бъдат изложени предмети и сувенири, символизиращи богатата ни фолклорна и съвременна култура, отбелязват организаторите.

За място на фестивала е избран Kopp Park в Mount Prospect (420 Dempster Street, Mount Prospect, IL 60056).

Снимка: Културен център "Българика" - bulgarica.org

По публикацията работи: Красимир Мартинов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

На 18 октомври ИАБЧ присъжда „Българка на годината – Света Злата Мъгленска 2023“

Обявяват "Българка на годината" сред изявени сънароднички от 19 държави

На тържествена церемония, под патронажа на вицепрезидента на България Илияна Йотова, днес ще бъде връчено отличието "Българка на годината – Света Злата Мъгленска 2023". С него Изпълнителната агенция за българите в чужбина удостоява една от..

публикувано на 18.10.24 в 05:50

В 53 неделни училища в Испания се учи български език

Испания е страната с най-много български неделни училища - 53, като много от тях получават подкрепа от местните власти. Това стана ясно на среща на министъра на образованието и науката Галин Цоков с посланика на Испания в България Мигел Алонсо..

публикувано на 16.10.24 в 16:56

Посланикът на България в Аржентина Стоян Михайлов се срещна с българите от Берисо

Посланикът на България в Аржентина Стоян Михайлов прие на 14 октомври 2024 г. в посолството в Буенос Айрес представители на Българското културно дружество "Иван Вазов" от град Берисо, предаде БТА.  Поводът за срещата е избирането на българския..

публикувано на 15.10.24 в 18:39