Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българи представят страната ни на празник на културите в Чикаго

Снимка: bulgarica.org

Български артисти, живеещи в Америка, представят страната ни в Чикаго на международния празник на културите - Mount Prospect Celebration of Cultures 2023, съобщава културният център „Българика“, който функционира от 2014 година като неправителствена организация в Илинойс, САЩ.

Началото на събитието е 11:00 ч. местно време, а българското представяне е предвидено за 16:00 часа. В него се включват танцовата школа "Българика", танцова формация "Виванов – Чикаго", както и певицата Соня Мембреньо.

По време на събитието, на специално създаден български щанд, ще бъдат изложени предмети и сувенири, символизиращи богатата ни фолклорна и съвременна култура, отбелязват организаторите.

За място на фестивала е избран Kopp Park в Mount Prospect (420 Dempster Street, Mount Prospect, IL 60056).

Снимка: Културен център "Българика" - bulgarica.org

По публикацията работи: Красимир Мартинов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Среща между служебния външен министър Иван Кондов и вицепремиера на Молдова и външен министър Михай Попшой

Българската общност в Молдова е градивен елемент в двустранните отношения

В Ню Йорк на 79-та сесия на Общото събрание на ООН служебният външен министър Иван Кондов разговаря със своя колега от Молдова Михай Попшой, който е и вицепремиер на страната. „Голямата българска общност в Молдова е ключов градивен елемент на нашите..

публикувано на 23.09.24 в 12:37

Премиерът присъства на прием в Ню Йорк за Деня на българската независимост

Прием по случай Деня на независимостта бе организиран в българското консулство в Ню Йорк. Официални гости бяха служебният премиер Димитър Главчев и служебният външен министър Иван Кондов. Главчев поздрави българските граждани за празника и изрази..

публикувано на 23.09.24 в 09:34
Читалище

Български театри от Молдова, Сърбия, Италия и Украйна на фестивал в Тополовград

От 23 до 29 септември 2024 г. в Тополовград ще се проведе 27-ото издание на Международния фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира „Велко Кънев” – Тополовград 2024. Фестивалът, който се организира от читалище "Св. св. Кирил и Методий..

публикувано на 23.09.24 в 06:35