Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Официално признаха плувеца Петър Мицин за световен рекордьор

Петър Мицин
Снимка: bgswim.net

Българската федерация "Плувни спортове" получи официален сертификат от Международната федерация по водни спортове (World Aquatics) за световния рекорд на 400 метра свободен стил за юноши, поставен от Петър Мицин.

Новото върхово постижение от 3:44.31 минути беше постигнато на 9 юли тази година в Белград (Сърбия) на Европейското първенство за юноши и девойки. През август младежът получи и злато на Европейското първенство по плуване за мъже и жени до 23 години в Дъблин (Република Ирландия) в същата дисциплина.

На 1 септември  Мицин заминава за Световния шампионат за юноши и девойки в Израел, където ще участва в надпреварите на 200, 400 и 800 метра свободен стил, както и на 200 метра бътерфлай. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Рамазанов (синьо трико) срещу Гамкрелидзе (червено)

Магомед Рамазанов спечели пета олимпийска квота за българската борба

Магомед Рамазанов стана петия български състезател по борба, който извоюва квота за олимпийските игри в Париж. В Истанбул той спечели квалификационния си мач на 86 кг свободен стил срещу световния вицешампион Владимери Гамкрелидзе от Грузия в..

публикувано на 12.05.24 в 09:55
Гергана Топалова

Топалова и Нестеров ще играят за титлата на тенис турнири в Швеция и Румъния

Двама българи се класираха за финалите на тенис турнири. Гергана Топалова ще играе за титлата в турнира на клей в Бостад, Швеция, с награден фонд 25 хил. долара. На полуфиналите поставената под номер 2 българка победи Ирина Фетакау от Румъния с..

публикувано на 11.05.24 в 16:01
Юлиана Янева

Юлиана Янева извоюва втора олимпийска квота в женската борба

Юлиана Янева спечели четвърта олимпийска квота за българската борба и втора при жените. На турнира в Истанбул тя победи монголката Даванасан Енкх Амар в квалификационен двубой на 76 кг. Другата българка Мими Христова загуби на полуфинала на 68 кг..

публикувано на 11.05.24 в 09:29