Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Соня Йончева води у нас звезди на световната оперна сцена

Соня Йончева
Снимка: Facebook / SY11 Events

Оперната звезда Соня Йончева ще събере в София елита на музикалната сцена за специалния сезон “Съкровени гласове”, съобщиха от нейния екип. Всеки месец от октомври до май 2024 г. продуцентската й компания ще представя актуални имена от света на операта.  

Откриващата гала на 27 октомври ще бъде посветена на тангото – световноизвестният уругвайски баритон Ервин Шрот ще изпълни в зала “България” една от най-популярните си програми, вдъхновена от танца и музиката, които се раждат в родината му и са пренесени в Аржентина.  

В афиша на “Съкровени гласове” присъстват имена като италианския тенор Фреди де Томазо с рецитала “Под звездите на Наполи”, един от най-търсените барокови солисти – контратенорът Якуб Орлински от Полша, мецосопранът Клементин Марген от Франция с програмата “Париж и нощта”.


Соня Йончева ще представи своя рецитал “Прераждане” на 2 декември заедно с фестивалния оркестър “Изкуството на барока” с диригент Зефира Вълова. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Деляна Лазарова дирижира оркестър на Румънското национално радио

Българката Деляна Лазарова – един от най-известните млади диригенти в света, изнесе концерт с Камерния оркестър на Румънското национално радио и с пианистката Александра Силоча. Това се случи в концертната зала на радиото в Букурещ. “За втори път идвам в..

публикувано на 04.04.24 в 09:08

"Обезумели"

Група P.I.F. продължава да издава нови песни след загубата на своя фронтмен и основен автор на музика – непрежалимия Димо Стоянов, с които следва неговата концепция за звученето на групата. Така е и с песента "Обезумели" – Димо създава музиката по..

публикувано на 02.04.24 в 10:15

Вокална студия "Дъга" празнува 30 години с концерт

Вокална студия "Дъга" ще изнесе празничен концерт на 30 март  (в Joy Station, Студентски град), посветен на три кръгли годишнини – 30 години от създаването на формацията, 40 години творческа дейност на Снежана Полихронова – Кърнолски и 50 години Дом..

публикувано на 29.03.24 в 10:15