Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ден на траур в Царево в памет на жертвите от наводненията

| обновено на 06.09.23 в 09:43
Снимка: архив

Ден на траур в памет на жертвите от наводненията от вторник по Южното Черноморие е обявен за днес в Царево. Празничният концерт в града по случай Деня на Съединението на България се отменя. В морския град българското духовенство ще отслужи молебен за здраве и спасение, предаде кореспондентката на БНР Даниела Костадинова. Потвърдена е гибелта на двама души, други двама се издирват. На територията на цялата община няма сигнали за бедстващи хора. 

Пътят за Варвара и Ахтопол е отворен и мостът е проходим. Затворен засега остава пътят за Синеморец заради залят мост. Направена е организация за доставяне на храни и напитки за хората в Синеморец. Затруднен остава и достъпът до странджанското село Кости. 

Влошаване на метеорологичната обстановка не се очаква.

Община Приморско също отмени сценичните прояви по повод Деня на Съединението заради бедственото положение в съседната община Царево, а 6 септември ще бъде почетен само с церемония по поднасяне на венци на паметника на Васил Левски. Празничните си програми отмениха и редица други градове в страната.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Дами ще демонстрират шофьорските си умения в автошоу на високи токчета

Автошоу “Скорост и високи токчета” ще се състои днес в Кюстендил. Всяка дама със спортен хъс, автомобил и шофьорска книжка ще може да демонстрира шофьорските си умения на площад “Велбъжд”. “ Входът за публиката е свободен, а забавата и емоцията са..

публикувано на 19.05.24 в 07:00

Облачно с превалявания в неделя

През следващото денонощие облачността ще бъде предимно значителна и на много места от запад на изток ще превали. Максималните температури ще бъдат предимно между 21° и 26°, малко по-високи в източните райони на Горнотракийската низина, в София – около..

публикувано на 18.05.24 в 18:30
НДК

Започна почистването на Националния дворец на културата

Столичната община започна почистването на една от емблематичните за София съвременни сгради – Националния дворец на културата, съобщи във фейсбук кметът Васил Терзиев. Той обясни, че ще бъде възстановен вида на характерния врачански камък, върху който..

публикувано на 18.05.24 в 15:56