Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът Николай Денков: Държавата е реагирала мигновено на наводненията в община Царево 

| обновено на 08.09.23 в 10:23
Снимка: БТА

Реакцията на държавата беше мигновена, заяви от парламентарната трибуна в Деня за национален траур премиерът Николай Денков по повод наводненията в община Царево.  

“Валежите започнаха през нощта, а още сутринта - преди да бъде обявено бедственото положение, на място бяха 11 екипа на пожарната с 35 служители, както и два екипа водолази, които започнаха веднага да подпомагат изтеглянето на застрашените хора от съответните региони. Наред с хората, живеещи в застрашените населени места, имаше и около 4 хил. туристи”, разказа той. 

До момента е направен оглед на щетите в 56 пострадали обекта в общината. Подадени са десет заявления и по едно от тях вече е отпусната еднократна помощ от 1512 лв. 

Според Николай Денков ще бъдат необходими 30 млн. лв. за възстановяването на наводнените райони. Той добави, че парите са налични. 




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жълт код за значими валежи в сряда в 22 области на страната

В сряда, 8 май, минималните температури в страната ще са между 9 и 14°, в София 9°. През деня ще е облачно и дъждовно. По обяд и след пладне на много места ще вали с гръмотевици. Има условия за градушки. Значителни ще са валежите в Западна и..

публикувано на 07.05.24 в 20:10

Преходът към либерализация на пазара на електричество ще е юли-декември 2025 г.

Приемайки окончателно изменения в Наредбата за регулиране на цените на електрическата енергия, Комисията за енергийно и водно регулиране набеляза следващия етап от либерализацията на пазара на електроенергия, предвиждащ пълна либерализация на..

публикувано на 07.05.24 в 19:20

България днес - 7 май 2024 г.

С началото на Светлата седмица, в предаването "България днес", говорим за красивото и пленителното около нас. Какво е бъдещето на т.н. гурме-туризъм и има ли той почва у нас – отговорите ще търсят експерти в бранша на 8 май в София, а ние ви..

публикувано на 07.05.24 в 19:00