Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургаската прокуратура разследва обстоятелствата около смъртта на загиналите при бедствието в Царево

Снимка: БГНЕС

След потопа в Царево, отнел живота на четирима души, Бургаската окръжна прокуратура започна разследване за причиняване на смърт поради „незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга дейност, представляващи източник на повишена опасност“. По думите на окръжния прокурор Георги Чинев, специален фокус на разследването ще бъде не само документацията, но и всички строително-монтажни дейности по изграждането и експлоатацията на моста в град Царево, на който загинаха четирима души. Направен е оглед на местопроизшествието и телата на загиналите, предстои да бъде назначена техническа експертиза.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Дами ще демонстрират шофьорските си умения в автошоу на високи токчета

Автошоу “Скорост и високи токчета” ще се състои днес в Кюстендил. Всяка дама със спортен хъс, автомобил и шофьорска книжка ще може да демонстрира шофьорските си умения на площад “Велбъжд”. “ Входът за публиката е свободен, а забавата и емоцията са..

публикувано на 19.05.24 в 07:00

Облачно с превалявания в неделя

През следващото денонощие облачността ще бъде предимно значителна и на много места от запад на изток ще превали. Максималните температури ще бъдат предимно между 21° и 26°, малко по-високи в източните райони на Горнотракийската низина, в София – около..

публикувано на 18.05.24 в 18:30
НДК

Започна почистването на Националния дворец на културата

Столичната община започна почистването на една от емблематичните за София съвременни сгради – Националния дворец на културата, съобщи във фейсбук кметът Васил Терзиев. Той обясни, че ще бъде възстановен вида на характерния врачански камък, върху който..

публикувано на 18.05.24 в 15:56