Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Потърпевшите в наводненията трябва да потърсят застрахователите си

Снимка: БГНЕС

Пострадалите от наводненията в Южното Черноморие и Странджа могат да се обърнат към застрахователите си и да подадат уведомление за претенция, посъветваха от Асоциацията на българските застрахователи.

Не е нужно да се представят документи, удостоверяващи, че бедствието се е случило в района на 5 септември т.г. Ако пострадалото имущество е моторно превозно средство, каравана или друг вид ремарке, не трябва да се свалят регистрационните табели. След осъществяването на контакта със застрахователите асоциацията препоръчва на хората да спазват стриктно техните инструкции.

Асоциацията на българските застрахователи е отправила призив към компаниите да удължат срока за завеждане на претенции колкото е необходимо, за да могат спокойно да бъдат приети и обслужени всички пострадали. Препоръките са обсъдени с МВР.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Бързо влошаване на времето в планините в следобедните часове

В следобедните часове се очаква бързо влошаване на времето в планините, предупреждават от Планинската спасителна служба. Съветът към туристите е да са готови да слязат от високите части още в ранните следобедни часове. В момента условията за туризъм..

публикувано на 12.05.24 в 10:40

Населението на България продължава да намалява

Макар естественият прираст в страната да се е върнал в границите преди епидемията от Covid-19, населението в повечето общини продължава да намалява, информира репортерът на БНР Наталия Ганчовска. Най-голям спад се наблюдава в големите общини – София,..

публикувано на 12.05.24 в 09:00

Националната телефонна линия за деца си търси разпознаваемо лого с конкурс

Детски конкурс за лого на Националната телефонна линия за деца (НТЛД) 116 111 и чат приложението към нея обявиха от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД). В него може да участват вдъхновени художници на възраст между  11 и 16..

публикувано на 12.05.24 в 08:15