Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Миньорите се събраха на протест в триъгълника на властта

Снимка: БГНЕС

Стотици миньори и енергетици от целия въгледобивен сектор в страната се събраха на протест в т. нар. "триъгълник на властта" - пространството между Министерски съвет, Президентството и сградата на парламента, предаде БГНЕС. Протестът е под надслов „За ясно и сигурно енергийно бъдеще на България" и се организира от синдикатите. Демонстрантите носят транспаранти с надписи "Искаме да работим в България! Не ни превръщайте в емигранти!", "Невидими ли сме за вас?" и др.

"Плановете за справедлив преход на Стара Загора са написани изключително рестриктивно спрямо комплекс Марица Изток, спрямо работещите в комплекса, спрямо целия регион и на практика няма никакво бъдеще за комплекса и за работещите в него", заяви Деян Дяков, председател на КНСБ в ТЕЦ "Марица Изток 2".

В момента тече среща на представители на профсъюзите на миньорите с премиера Николай Денков.

Повече по темата - в материала на Гергана Манчева от Радио България "Миньори и енергетици излизат на протест в центъра на София"

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Румен Радев: Предците ни завещаха да отстояваме българските национални интереси

Велико Търново е център на тържествата по случай 116-ата годишнина от обявяването на независимостта на България, провъзгласена на 22 септември 1908 година с манифест на княз Фердинанд Първи в църквата "Свети 40 мъченици", а след това обявена и в..

публикувано на 22.09.24 в 09:58

Велощафета Sofia Bike Relay в центъра на София в Деня на независимостта

В днешния Ден на независимостта от 10.00 часа ще се проведе първата по рода си корпоративна колоездачна щафета. Стартът на събитието, наречено Sofia Bike Relay, ще бъде даден пред националния стадион "Васил Левски" в София. Всеки от фирмените..

публикувано на 22.09.24 в 06:35
Димитър Главчев

България участва в Срещата на върха за бъдещето в Ню Йорк

Служебният премиер Димитър Главчев е на визита в САЩ, за да участва в Срещата на върха за бъдещето. Форумът, който се провежда на 22 и 23 септември в Ню Йорк, е основното събитие през т.нар. Седмица на високо равнище на ООН, в която участват държавните и..

публикувано на 22.09.24 в 06:10