Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сценарий за действие при разрушително земетресение ще разиграе БЧК

Снимка: Facebook / BulgarianRedCross

Национално партньорско учение за реакция при земетресения ще проведе Българският Червен кръст, съобщиха от организацията. То ще е в периода от 21 до 24 септември 2023 г. в Националния логистичен учебен център на организацията в софийското село Лозен.

Сценарият на учението е за мащабно бедствие вследствие разрушително земетресение с епицентър в близост до София. "Първоначалните данни сочат, че 300 души са загинали, над 150 000 се нуждаят от помощ, а засегнатите са повече от 200 000”, гласи сценарият.

В учението ще се включат 160 професионалисти от БЧК, екипи на ПСС с кучета за издирване, служители на службите за пожарна безопасност и аварийна помощ и др.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пожарите в страната са близо 200 на денонощие

От началото на месеца произшествията с пожари са почти по 200 на денонощие. По думите на главен комисар Александър Джартов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", тенденцията на увеличаване на инцидентите..

публикувано на 25.06.24 в 16:22
Андрей Янкулов

Нито една присъда по 57 ключови разследвания за корупция по високите етажи на властта през м.г.

2023-та е поредната година, в която корупцията по високите етажи на властта остава скрита, тъй като водените наказателни производства не отразяват същинското състояние на корумпираност на публичния сектор, гласи един от изводите в Годишния..

публикувано на 25.06.24 в 13:41
Снимка: Украински образователен център

Завършилите софийския Украински образователен център ще продължат образованието си в България

Украинският образователен център у нас би последния звънец на своята втора учебна година. Припомняме ви, че обучението в центъра е целодневно и макар да протича на две смени, в едва 10 стаи, учениците го посещават ежедневно и с изключително желание...

публикувано на 25.06.24 в 09:25