Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът смята, че Русия не може да говори за спазване на договори

Снимка: БТА

Ако Украйна използва изпратените от България ракети или части от ракети, те ще са за защита на нейните градове, а не за нападение. Това коментира премиерът Николай Денков по повод острата реакция на Москва след решението на парламента в София да бъдат предадени на Киев бракувани ракети за зенитни комплекси С-300. 

"Така че, ако те бъдат използвани, ще бъдат използвани за защита на хора. Това не са нападателни ракети. Мисля, че след всичко, която видяхме през последната година и половина, Русия е последната, която би могла да говори за спазване на международни договори“, каза Денков. 

На коя дата да се празнува националният празник "може би няма да се реши чрез Конституцията", коментира също Денков. „Видяхме доста различни гледни точки, освен 24 май редовно става дума и за 6 септември, и за 22 септември“, констатира Денков. От неговата управляваща партия "Продължаваме промяната" предлагат празникът да не е на 3 март. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мариян Иванов със съпругата си Аня и децата им

За 20 години България се е променила в много положителна посока

Животът е същински низ от случайности, които понякога го превръщат в истинска приказка. Една среща по време на българска вечер в дискотека в САЩ променя живота на сънародника ни Мариян Иванов и днес той е щастливо женен за съпругата си Аня, която е..

публикувано на 23.09.24 в 08:10

Слънчев понеделник, подходящ за преходи в планината

През нощта ще е предимно ясно и почти тихо. Сутринта на отделни места в котловините ще се образува ниска облачност или мъгла. Минималните температури ще са от 4°-5° , на места из високите полета на Западна България до 15°-17° по Черноморието, в София –..

публикувано на 22.09.24 в 19:05

Адвокати от цялата страна обявиха протестна готовност заради президентско вето

Готовност за ефективни протестни действия обявиха председателите на адвокатските колегии в страната заради наложено от президента Румен Радев вето на промени в Закона за адвокатурата. Приетите наскоро промени са за нови правила за определяне на особени..

публикувано на 22.09.24 в 17:21