Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Панаир на езиците в центъра на София

4
Снимка: Facebook / EDLBulgaria

Навръх Международния ден на преводача и по повод Европейския ден на езиците (26 септември), Градската градина в София се превръща в арена на Езиков панаир. На него ще бъдат представени осемнайсет езика, двайсет културни института, посолства и институции, работещи в сферата на лингвистиката, културата и образованието.


Панаирът предлага и съпътстваща програма с музика, шатри, информационни щандове, разговори, забавни игри, награди и промоционални материали. Добре дошли са всички – индивидуално или семейно, с деца и с домашни любимци – казват организаторите от Главна дирекция „Писмени преводи“ на ЕК. Целта на празника е да насърчи хората от всички възрасти да изучават чужди езици и да повиши осведомеността за езиковото многообразие в Европа.


Активна до 30 септември е и традиционната онлайн игра "Открий богатството на европейските езици". Тези, които успеят да отговорят правилно на всички въпроси в интерактивната викторина, ще участват в томбола за разпределяне на атрактивни награди като електронен четец и ваучери на стойност 100 лева от голяма търговска верига. Томболата ще се тегли на 1 октомври.

Снимки: Facebook / EDLBulgaria

БНР подкасти:

Галерия

Още от категорията

"Бягащият човек" – да погледнем света с отворени очи

20 авторски плаката и 10 експериментални филма на 14 графични артисти, обединени в един културен проект връщат фокуса на обществото към проблемите, битието и съществуването на "Бягащият човек" (The Running Ones) тук и сега. Артистичната..

публикувано на 30.11.23 в 12:50

Отличиха българка от Испания в конкурс за кулинарни книги

"Готварска книга за големи деца“, с рецепти и илюстрации от българската авторка Аля Маркова, спечели два приза от международните награди Gourmand World Cookbook Awards. Това съобщават издателите от „Лист“. Призовете са в категориите „Илюстрация“ и..

публикувано на 27.11.23 в 17:25
Кольо Карамфилов (1963 - 2014)

Изложба в памет на Кольо Карамфилов в Пловдив

В пловдивската галерия "Люнион" е открита изложба, посветена на един от знаковите творци в българското съвременно изкуство – Кольо Карамфилов. Тя ще остане отворена за посетителите до 15 януари 2024 години и е посветена на 60-годишния юбилей, който..

публикувано на 26.11.23 в 09:10