Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Денонощен телефон и специален мейл приемат сигнали за изборни нарушения

Снимка: архив

От 29 септември до 6 ноември 2023 г. в Министерството на вътрешните работи е отворена денонощна телефонна линия с номер - 02 90 112 98. На нея, както и на електронния адрес - izbori@mvr.bg, гражданите могат да сигнализират за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления в изборния процес за местна власт. 

Осигурената от министерството връзка е допълнителна възможност за засилване на мерките за ефективно противодействие на престъпления против политическите права на гражданите, обезпечаването на сигурността и обществения ред при провеждането на местните избори, обявиха от полицията.

Предизборната кампания за местните избори на 29 октомври ще продължи до 24 часа на 27 октомври. При втори тур в съответната община или кметство предизборната кампания започва веднага след определяне на кандидатите и датата за провеждане на втория тур и приключва в деня преди самия вот. За участие в изборите са регистрирани 58 партии и 9 коалиции.


БНР подкасти:

Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

Гърците ще могат да гласуват и по пощата Гръцкото правителство взе решение, според което гърците в страната и зад граница ще могат да гласуват и по пощата. Новината за това съобщи гръцкият премиер Кириакос Мицотакис, цитиран от..

публикувано на 01.12.23 в 10:55

Президентът Румен Радев представя България на срещата за климата в Дубай

Българска делегация, начело с президента Румен Радев, ще вземе участие в 28-ата сесия на Конференцията на ООН за климата (COP 28)  в Дубай, Обединени арабски емирства . На 2 декември Радев ще направи национално изказване в рамките на Срещата на върха..

публикувано на 01.12.23 в 06:15

Еврокомисарят Паоло Джентилони потвърди в София подкрепата за България в Шенген

На среща с премиера Николай Денков в София европейският комисар по икономика Паоло Джентилони изказа пълна подкрепа от Европейската комисия за членството на България в Шенген, както и за усилията за изпълнение на критериите за еврозоната. Еврокомисарят е..

публикувано на 30.11.23 в 15:20