Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приятно слънчево време в неделя

Снимка: Pixabay

В неделя над България ще преобладава слънчево време. Увеличения на облачността ще има главно в следобедните часове. Ще духа до умерен северен вятър. Максималните температури ще са между 23° и 28°, в София – около 24°.

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд облачността ще се увеличи, но ще се задържи почти без валежи. Ще духа до умерен вятър от северната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 – около 9°.

Над Балканския полуостров ще преобладава слънчево време, след обяд над планинските райони с по-значителни временни увеличения на облачността, но съществени валежи не се очакват. Температурите ще се задържат малко по-високи от обичайните за началото на октомври. Те ще се движат от 24° в София и Белград до 29° в Букурещ.

Над Южна, по-голямата част от Западна и Централна Европа, в поле на високо атмосферно налягане, времето ще бъде слънчево и топло за началото на октомври. По-значителни увеличения на облачността ще има над източните райони от средноевропейските страни, също и над Прибалтика, Беларус и Украйна, където ще преминава студен атмосферен фронт, свързан с циклон, с център над Баренцово море. Облачно, на много места с валежи от дъжд, а в най-северните райони и от сняг ще е времето над Северна Европа и северните райони от райони от Източноевропейската равнина. Над централните и южните райони от Европейска Русия ще бъде предимно слънчево. Под влияние на дълбок атлантически циклон над Британските острови ще преобладава облачно и валежно време, там ще е и ветровито. Най-хладно в Европа ще е в Санкт Петербург - 15°, най-горещо - в Мадрид - 32°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Обучение за франкофони на световно ниво предлагат Техническият и Химикотехнологичният и металургичен университет в София

Вече над 30 години два български университета предлагат качествено обучение на френски език за технически и инженерни специалности и дипломи, признати по цял свят. Затова и преподавателите с гордост казват, че сред възпитаниците им няма нито един..

публикувано на 17.05.24 в 09:30

Говорителката на руската дипломация обвини България, че преформатира 9 май

Управляващият режим в България се опитва да преформатира "Деня на победата" в "Ден на Европа“ и пренебрегва задълженията за опазване на културните и мемориалните обекти. Това посочи в коментар официалният представител на руското външно министерство..

публикувано на 17.05.24 в 09:09

Тежка катастрофа с кола на НСО в Аксаково

Автомобил на Националната служба за охрана (НСО) катастрофира на 17 май в 17:30 ч. на влизане в град Аксаково. С колата на НСО е пътувал съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков, съобщи БТА.  При удара има един загинал.  Той е..

публикувано на 17.05.24 в 08:54