Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

На площад „Александър Батенберг“ в София събират капачки за детска линейка

Снимка: Кирил Фалин, БНР

Днес от 9.00 часа на площад „Александър Батенберг“ в центъра на София ще се събират пластмасови капачки, бутилки и алуминиеви кенчета, съобщават активистите от „Капачки за бъдеще“. Така ще бъде даден старт на поредната кампания за закупуване на шеста детска линейка. Благодарение на събрани от гражданите капачки досега от фондацията са купени и дарени за болниците в България 22 кувьоза за недоносени бебета и 5 линейки. През следващите седмици кампанията на „Капачки за бъдеще“ продължава и в други градове. 

Още от категорията

Очаква се заоблачаване и слаби локални валежи, ще е топло за сезона

Във вторник  минималните температури ще са от минус 1° до 4°, в София 0°. Преди обяд над страната ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали слаб дъжд, в планините - слаб сняг. След пладне над по-голямата част от..

публикувано на 11.12.23 в 19:10

България днес – 11 декември 2023 г.

Нова седмица, нов урок … за родното образование. Водеща тематична нишка в „България днес“ на 11 декември е историята от миналото, която все още пише настоящето на образователните ни средища и в страната и извън нея. Първата ни спирка е Пловдив,..

публикувано на 11.12.23 в 19:00
Кристина де Бройн

Всяко четвърто българско дете живее в риск от бедност

От 2014 до 2021 г. България е успяла да намали детската бедност с 8,3%, сочи доклад на УНИЦЕФ, изследващ 40 страни от ЕС и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. Пред „Нова телевизия“ Кристина Де Бройн представител за България на УНИЦЕФ..

публикувано на 10.12.23 в 17:16