Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светият синод на БПЦ ще обсъди казуса с Руската църква 

Снимка: БГНЕС

Светият синод на Българската православна църква се събира днес на заседание, за да дискутира казуса със столичния храм “Свети Николай Мирликийски”, известен като Руската църква. Храмът беше заключен от руското посолство у нас, след като страната ни експулсира трима свещеници, уличени в шпионска дейност в полза на Москва.  

Върховният църковен орган трябва да реши дали църквата да бъде отворена или както досега да остане под ключ.  

Междувременно Държавната агенция “Национална сигурност” по искане на прокуратурата се зае със задачата да установи чия собственост е храмът и прилежащият ѝ терен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Посолство на Република България в Япония

Японски хотели популяризират българската кухня

От първата половина на май до 12 юли 2024 г. в шест хотела от веригата HULIC в Япония, в партньорство с Посолството на България в Токио се организира Фестивал на българската кухня, съобщават във Фейсбук от дипломатическата ни мисия в Страната на..

публикувано на 21.05.24 в 16:23

Лили Иванова беше удостоена с Почетния знак на президента

Легендата на българската естрада Лили Иванова беше удостоена с Почетния знак на президента. Отличието беше връчено след нейния концерт на 20 май в Народния театър "Иван Вазов" за изключителната значимост на цялостното ѝ творчество към българската..

публикувано на 21.05.24 в 14:10
Снимка: Facebook /Българско неделно училище „Св. св. Кирил и Методий “ - Атина

Да съхраниш езика си, да опазиш своята идентичност далеч от дома… в Атина

"Емиграция – доброволното или насилствено напускане за дълъг период от време на страната на обитаване и заселване в друга страна, причинено от някаква отрицателна промяна в живота, била тя природна, икономическа или военна." 861 054 са българите..

публикувано на 21.05.24 в 12:15