Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първокласни български зеленчуци на изложението FRUIT ATTRACTION 2023 в Мадрид

4
Снимка: bapop.org

Шест български фирми представят страната ни на FRUIT ATTRACTION 2023 в Мадрид с първокласни пресни продукти и атрактивен цветен щанд, съобщиха от Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция. Най-голямото изложение в сектора с участието на 2 хил. компании от 56 държави ще продължи до 5 октомври.  

“Участието на БАПОП е продиктувано от желанието ни за разширение на пазарите и възможността да представим българските продукти на световната сцена”, заяви Теодора Кръстева, изпълнителен директор на асоциацията. По думите й, пресните краставици, домати, чушки ще бъдат основен акцент на нашата експозиция.  


Българският представителен щанд е 10G16 в палата 10. Участието на родните производители се организира от Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция с подкрепата на Министерство на земеделието и Държавен фонд “Земеделие“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Във Врачанския Балкан

Облаци и на места валежи на 2 май

През следващото денонощие облачността ще остане значителна. Ще има валежи от дъжд, на повече места след обяд в Югозападна България, където ще са придружени с гръмотевици и ще са временно интензивни. Минималните температури ще са между 8° и 13°, в София -..

публикувано на 01.05.24 в 19:05

Международна изложба в София призовава българите да гласуват

На 2 май в София в парковото пространство на НДК ще бъде открита международната изложба "Излез и гласувай" на глобалнoто креативнo студиo за социално въздействие Fine Acts, подкрепена от Бюрото на Европейския парламент в България. Идеята на експозицията..

публикувано на 02.05.24 в 06:30
Снимката е илюстративна

Акула изплува на плажа в Бургас

Малка черноморска акула с дължина около 90 см е изплувала на бургаския плаж. Тя е забелязана пред едно от заведенията на Северния плаж и веднага е върната в морето, предаде БНТ. Черноморските акули са безобидни, уверяват опитните рибари. Според тях няма..

публикувано на 01.05.24 в 17:03