Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма българи сред пострадалите в инцидента с автобус в Северна Италия

Снимка: mfa.bg

По данни на Генералното консулство на България в Милано няма български граждани сред жертвите и ранените при пътния инцидент с автобус в Северна Италия. Това предаде БТА, позовавайки се на пресцентъра на МВнР. От снощи дипломатическото ни представителство е в контакт с "Гражданска защита" на област Венето и Рим, обясниха от Външното министерство.

Малко преди 20:00 часа, на 3 октомври в Италия автобус, превозващ туристи от различни националности, падна от естакада, водеща от Местре към Маргера. Загинали са 21 души, има и ранени.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Раздават семена от устойчиви сортове, плодни и медоносни дръвчета в Севлиево

"Каквото посееш, това ще пожънеш”, казва народът. А пролетта е време за сеитба. По традиция, по това време на годината Севлиево е домакин на едно дългоочаквано събитие, свързано със земеделския бит на българина. През този уикенд в града ще се..

публикувано на 27.04.24 в 09:15

Нова Загора с аромат на самардала

Празник на самардалата е повод жителите на Нова Загора да излязат на улицата за да отдадат почит на най-популярната си подправка, превърнала се в нещо като туристическо лого на града. Събитието се провежда на 27 април за втора поредна година, а негови..

публикувано на 27.04.24 в 09:10

МВнР изпраща още служители в консулствата в отговор на нуждите на туристическия бранш

Външното министерство командирова допълнителни служители в консулските служби, за да се справят с нарастващите нужди на туристическия бранш от чуждестранни работници през летния сезон. Това се казва в позиция на ведомството по повод интерю за БНР на..

публикувано на 27.04.24 в 09:05