Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Тренд": 27% от българите са готови да емигрират

Снимка: rctrend.bg

27% от българите биха емигрирали в чужбина, а за над половината от тях основната причина би била по-добра възможност за работа в чужбина, показва проучване на изследователски център “Тренд“, извършено в периода 5-11септември и възложено от евродепутата Сергей Станишев. То беше представено в София на форум за демографската ситуация в страната, организиран от делегацията на българските социалисти в Европейския парламент. 

За 76% от анкетираните ниските доходи са основният фактор, поради който младите хора отлагат създаването на деца, а според малко над 50% причината за това е липсата на сигурност.  


Изследването също показва, че близо 60% от българите не спортуват.

Всяка година България губи населението на областен град. Ако тази тенденция продължи, към 2050 г. населението на страната ще бъде под 5 милиона.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Валентин Мундров

Чужди държави спонсорират кибератаки към държавни институции заради предстоящия вот

Опити за кибератаки към сайтове на държавни институции се наблюдават непрекъснато заради предстоящите избори за европейски и национален парламент, съобщи пред Нова тв служебният министър на електронното управление Валентин Мундров. По думите му,..

публикувано на 11.05.24 в 10:42

Три институции проверяват сигурността на машините за гласуване

Министерството на електронното управление, Българският институт за стандартизация и Българският институт по метрология ще проверяват машините за гласуване на предстоящите избори за европейски и национален парламент. Според утвърдената методика на..

публикувано на 11.05.24 в 10:03

Алпийски тролей и скални атракции на Лакатнишките скали

Спасители от Планинската спасителна служба – отряд "Лакатник" ще пуснат днес 100-метров алпийски тролей на живописните Лакатнишки скали в Искърското дефиле. Мероприятието е част от традиционните майски празници на Гара Лакатник. От Идеалния..

публикувано на 11.05.24 в 09:05