Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва планов ремонт на шести блок на АЕЦ “Козлодуй”

АЕЦ Козлодуй
Снимка: БГНЕС

Шести блок на АЕЦ “Козлодуй” от днес излиза в годишен планов ремонт, съобщи пресслужбата на централата.

Ще бъдат извършени профилактика и техническо обслужване на системите и съоръженията, което ще осигури безопасна и надеждна експлоатация, както и стабилни енергийни доставки през есенно-зимния период. Освен това реакторът на блока ще бъде презареден със свежо ядрено гориво.

Предвижда се ремонтът да приключи до края на ноември т.г. Пети блок на АЕЦ „Козлодуй” ще работи според графика за електропроизводство.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Урсула фон дер Лайен

Урсула фон дер Лайен се среща с жителите на Пловдив

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен днес ще бъде на посещение в Пловдив. Визитата е  част от обиколките в страните членки на ЕС, които правят водещите кандидати за следващ председател на Европейската комисия. Предвижда се Урсула..

публикувано на 02.06.24 в 09:21

С вой на сирени отдаваме почит на Христо Ботев и загиналите за Отечеството

В 12,00 ч. в продължение на две минути в цялата страна днес ще прозвучи сигналът за въздушна опасност като знак за всенародна почит към паметта на поета революционер Христо Ботев и на загиналите за свободата на България, съобщиха от МВР. По традиция,..

публикувано на 02.06.24 в 07:00

Слънчева и топла неделя, но с превалявания

В неделя ще бъде предимно слънчево, но следобед и вечерта на места главно в планинските и източните райони ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Градушки се очакват в планинските райони на Западна и Централна България. Вятърът временно ще се..

публикувано на 01.06.24 в 18:30