Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Външно министерство отправи предупреждение до българите в Йордания

Снимка: БГНЕС

Министерството на външните работи на България призова да се избягва посещението на райони в Йордания, където се провеждат демонстрации и има струпване на хора заради последната ескалация на израелско-палестинския конфликт. 

Ситуационният център на ведомството съобщи, че има масови протести в столицата Аман, градовете Зарка, Ирбид, Русейфа и в населени места от северозападната част на кралството. Следва да се избягват туристически посещения на граничните с Израел и Западния бряг региони и изброените градове. В столицата да не се посещават Старият град и джамиите „Ал-Хусейни“ и „Ал-Калути“, предупреждават от министерството. 

На евакуиращите се от Израел през Йордания се напомня, че трябва да имат предварително организиран транспорт, който да ги чака от йорданската страна на границата.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обърнат към посолството на България в Аман или на преките телефони на "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: crisis@mfa.bg




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Християн Пендиков

Македонската съдебна система проточва делото за пребития българин в Охрид

Делото за побоя над Християн Пендиков върви изключително бавно, с множество отлагания, понякога доста смешни, коментира пред БНР кореспондентът на БТА в Скопие Маринела Величкова. Тя напомни, че последното заседание в Охрид е било отложено по..

публикувано на 12.06.24 в 11:14
Калина Панделова

Ниската активност – послевкус от изборите в САЩ

В 6 часа българско време затвориха и последните избирателни секции по западния бряг на САЩ -  Лос Анджелис, Сан Франциско, Феникс, Лас Вегас, Сиатъл... Общо взето остава впечатлението за ниска изборна активност, каза кореспондентът на БНР в Чикаго..

публикувано на 10.06.24 в 11:10

Приключи изборният ден в чужбина

Изборният ден зад граница приключи в 6 часа българско време на 10 юни . Вотът е преминал на 5 континента без затруднения, съобщи Министерството на външнитеработи. Последни упражниха правото си на глас българите в Лос Анджелис. Изборната активност..

публикувано на 10.06.24 в 09:00