Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът: Ако се налага, ще има още евакуационни полети от Израел

Снимка: БТА

Няма точна информация за това, колко са българите в ивицата Газа. Това обяви пред медиите премиерът Николай Денков. Той посочи, че с част от сънародниците ни там към момента няма връзка. Страната ни не може сама да организира хуманитарен коридор за извеждането на наши сънародници оттам. Акцията по тяхното извеждане може да бъде "част от общото усилие за хуманитарни коридори на всички чужденци". 

Относно българите в Израел той заяви, че ако се налага, ще има още евакуационни полети от Тел Авив с правителствения самолет. Денков повтори, че няма непосредствена опасност от миграционен поток към България в следващите дни. "Трябва да сме готови за по-тежко развитие на бежанската вълна, но не очакваме непосредствена такава", отбеляза той.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изложба подпомага деца на загинали пожарникари

"С очите си видях опасност" – така е наречена благотворителната изложба, която може да бъде видяна от 4 до 21 юни в галерия "Икар" в София. Експозицията е в подкрепа на деца на загинали и пострадали при изпълнение на служебните си задължения..

публикувано на 03.06.24 в 08:35

Награждават финалистите в конкурса по програмиране CodeIT

На 3 юни ще се състои церемонията по награждаване на финалистите в 24-ото издание на конкурса по програмиране CodeIT. По традиция състезанието се провежда под патронажа на държавния глава - президента Румен Радев. Тази година участниците са от България,..

публикувано на 03.06.24 в 06:30

Лицата на балканския фолклор представят фотоизложба в Кърджали

На 3 юни от 18.00 ч. в Арт галерия "Кръг" в Кърджали ще бъде открита фотоизложбата "Етнопалитра – лицата на балканския фолклор" на журналиста и историк Георги Кулов. Експозицията е вдъхновена от многообразието на традиционни балкански носии на..

публикувано на 03.06.24 в 05:45