Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избраха проф. Станимир Сираков за лекар на 2023 г.

Снимка: БГНЕС

Проф. д-р Станимир Сираков получи наградата "Лекар на годината" за 2023-та. Той е част от екипа на болница "Св. Иван Рилски" и ръководи сектор "Интервенционална рентгенология".

Носителят на отличието заяви: "Пожелавам си малко повече разбиране и синхрон в работа с административните органи като здравното министерство и Здравната каса, защото без тях не може да утвърдим повечето неща - те са новаторски както за Европа, така и за света, а крайният печеливш е българският пациент. Той да има достъп до това модерно лечение, навреме и то осъществено тук, в България, а не в чужбина." 

Проф. Станимир Сираков е сред водещите световни специалисти в лечение на мозъчно-съдови зaболявания. Д-р Сираков извърши първата иновативна операция за България на мозъка на момче през вената на крака му.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Стефан Боргоджийски от Рим: Чрез гайдата свързвам двете си краища – българско и италианско

Той е на 24 години, родом от българския град Раковски, но целия си живот е прекарал в Италия. В момента е студент в музикалната академия "Санта Чечилия" в Рим, специалност кларинет, но е влюбен в гайдата и по-точно в родопската каба гайда...

публикувано на 28.12.23 в 11:00

В операта на София се чувствам като Мария Калас

Прочутото сопрано на Албания Рамона Тулумани е един от артистите, с които посрещаме новата 2024 година в уютната атмосфера на Софийската опера, в традиционния Новогодишен гала концерт (29, 30 и 31 декември 2023 г.), билетите за който бяха..

публикувано на 26.12.23 в 08:15

Хаки Кан – момчето, победило съдбата си с доброта

"Доброто е реалната движещата сила в света и колкото по-добри бъдем един към друг, толкова по-добър живот ще живеем всички ние" – казва момчето от Кърджали. "Аз съм Хаки Кан – писател, на 29 години от Кърджали. Занимавам се с..

публикувано на 23.12.23 в 11:10