Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Корабът “Рожен” трябва да се завърне през този уикенд от Израел

Снимка: архив

Очаква се днес или утре българският кораб “Рожен” да отплава от израелското пристанище Ашдод, съобщи капитан Александър Калчев, изпълнителен директор на Параходство “Български морски флот”. Плавателният съд трябваше да остане там до разтоварването му.

Според Александър Калчев, няма опасност за екипажа, тъй като в района на пристанището не се водят военни действия и нивото на сигурност е нормално. 

Корабът “Рожен” за пореден път попада в зона на военни действия, след като в началото на войната в Украйна остана пет месеца блокиран в пристанище Черноморск.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ЕК: България закъснява с изпълнението на Плана за възстановяване

България значително закъснява с изпълнението на Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), се казва в доклада за страната ни, изготвен от Брюксел, за 2024 г., предаде БНТ. ПВУ на България е в размер на 5.689 млрд. евро безвъзмездни средства...

публикувано на 19.06.24 в 17:56

Социалната пенсия за старост става 307,07 лв. от 1 юли

Социалната пенсия за старост ще се увеличи от 276,64 лв. на 307,07 лв. от 1 юли, реши служебното правителство на днешното си заседание. Повишаването на социалната пенсия ще доведе до ръст на пенсиите, които не са свързани с трудова дейност, тъй..

публикувано на 19.06.24 в 16:00

1/4 от депутатите са жени, 1/3-та влизат за първи път в парламента

Мъж на около 45 г., юрист или с икономическо образование. Това е сборният образ на депутата в 50-ия парламент. Дамите в него са със 7 повече, отколкото в предходния мандат, или 64 дами. Те са 1/4 от състава на юбилейното Народно събрание...

публикувано на 19.06.24 в 08:44