Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Корабът “Рожен” трябва да се завърне през този уикенд от Израел

Снимка: архив

Очаква се днес или утре българският кораб “Рожен” да отплава от израелското пристанище Ашдод, съобщи капитан Александър Калчев, изпълнителен директор на Параходство “Български морски флот”. Плавателният съд трябваше да остане там до разтоварването му.

Според Александър Калчев, няма опасност за екипажа, тъй като в района на пристанището не се водят военни действия и нивото на сигурност е нормално. 

Корабът “Рожен” за пореден път попада в зона на военни действия, след като в началото на войната в Украйна остана пет месеца блокиран в пристанище Черноморск.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Най-високото виенско колело гостува на София

Столичният "Студентски" парк е домакин от 13 до 16 юни на седмото издание на "Парк фест". По този повод, за първи път в София гостува и най-високото виенско колело, с височина от над 22 метра, което някога е било поставяно в столицата. Огромното,..

публикувано на 13.06.24 в 09:05
Снимка: FB / Elizabeth.Kostova.Foundation

Поезията среща природата на литературен фестивал в София

От 13 до 20 юни София е домакин на 16-ото издание на международния литературен фестивал "СтолицаЛитература". Тази година темата е „Поезия/Природа“, посветена на взаимовръзката между поетичното изкуство и околната среда в свят, в който природата не..

публикувано на 13.06.24 в 08:15

В 15 области на Северна България се задават опасни валежи

В четвъртък , 13 юни, до обяд ще е предимно слънчево, след което ще се заоблачи и първо в планините, а после и над цялата страна ще превалява. На север има условия за интензивни валежи и градушки, поради което е обявен жълт код за очаквани опасни..

публикувано на 12.06.24 в 19:35