Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Взимат се мерки срещу последствия от израело-палестинския конфликт

Снимка: БГНЕС

Взимат се мерки израелско-палестинския конфликт да не намери странично проявление от поддръжници на една от двете страни на наша територия, каза в „Нова телевизия“ министърът на отбраната Тодор Тагарев. „В това отношение е засилена бдителността, както в други европейски страни“, заяви той. Към момента няма индикации за странични проявления на наша територия, но службите следят внимателно процесите. “Пряка заплаха за България няма“, каза още Тагарев и уточни, че на практика няма и вероятност да се засилят бежанските мигрантски потоци към страната.

Случващото се в Израел министърът описа като “проява на мащабен тероризъм срещу една демократична страна“. “За съжаление, това е хибридна атака в най-чист вид. „Хамас“ е едновременно привидно демократично избрана сила, управляваща палестинците в ивицата Газа и в същото време - терористична организация. Отговорът срещу такива атаки е изключително сложен“, заяви Тагарев. Най-важното за момента е да се освободят заложниците, посочи министърът. Той не пожела да говори за изхода от воийната. „Това са конфликти с такава история, че е много трудно да се направят прогнози“, каза той.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Нов български университет представя специалностите си с възможност за обучение на френски език

Едно от висшите училища у нас, което предлага специалности с възможност за обучение на френски език, е Нов български университет (НБУ). Сред тях са "Политически науки" и "Приложни чужди езици за администрация и управление (на английски и втори чужд..

публикувано на 26.06.24 в 11:00
Снимка: facebook.com/groups/mursalevo

Как Европейското първенство по футбол оживи селски площад в България

"Много малко му трябва на човек, за да създаде условия за това да бъдем заедно" – думите са на младия Станислав Грозданов и се превръщат в движеща сила за "събуждането" на едно българско село в разгара на футболното лято на Стария континент. Само на..

публикувано на 26.06.24 в 10:25

Ден за противодействие на наркоманиите

На 26 юни всички хора по света са приканени да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията. По повод Международния ден за борба със злоупотребата и с нелегалния трафик на наркотици,столични..

публикувано на 26.06.24 в 08:42