Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Взимат се мерки срещу последствия от израело-палестинския конфликт

Снимка: БГНЕС

Взимат се мерки израелско-палестинския конфликт да не намери странично проявление от поддръжници на една от двете страни на наша територия, каза в „Нова телевизия“ министърът на отбраната Тодор Тагарев. „В това отношение е засилена бдителността, както в други европейски страни“, заяви той. Към момента няма индикации за странични проявления на наша територия, но службите следят внимателно процесите. “Пряка заплаха за България няма“, каза още Тагарев и уточни, че на практика няма и вероятност да се засилят бежанските мигрантски потоци към страната.

Случващото се в Израел министърът описа като “проява на мащабен тероризъм срещу една демократична страна“. “За съжаление, това е хибридна атака в най-чист вид. „Хамас“ е едновременно привидно демократично избрана сила, управляваща палестинците в ивицата Газа и в същото време - терористична организация. Отговорът срещу такива атаки е изключително сложен“, заяви Тагарев. Най-важното за момента е да се освободят заложниците, посочи министърът. Той не пожела да говори за изхода от воийната. „Това са конфликти с такава история, че е много трудно да се направят прогнози“, каза той.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

За първи път след 1985 г. се променя посоката на демографските данни

За първи път от 38 години населението на България почти е спряло да намалява. За 2023 г. намалението е с едва 0,3%, или само 2229 души. Това показват данни на правителството от отчета за изпълнение на стратегията за демографско развитие през..

публикувано на 27.09.24 в 11:15

38% от пълнолетните в страната са готови да отидат да гласуват на 27 октомври

Ако изборите са днес, 7 са сигурните участници в следващия парламент. Това показва социологическо проучване на "Тренд", по поръчка на "24 часа" . ГЕРБ-СДС е начело с 24,8%  поддръжка. Второто място си оспорват "Възраждане" и "Продължаваме..

публикувано на 27.09.24 в 10:20

Улични музиканти се изявяват на множество открити сцени в столицата

Второто издание на фестивала за улична музика и автентична градска култура Street Music Fest очаква своите почитатели от днес до 29 септември на столичния площад “Славейков”. Цветният и весел форум ще събере на едно място уличните музиканти..

публикувано на 27.09.24 в 09:05