Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква се драстично поскъпване на природния газ през ноември 

Снимка: bulgargaz.bg

Цената на природния газ през ноември ще поскъпне с около 20%, прогнозира общественият доставчик “Булгаргаз”. Това е два пъти повече от заявеното в началото на октомври увеличение от 11 процента.  

“Цената ще бъде по-ниска от тази на европейските газови пазари, но значително по-висока от цената, която беше определена за октомври”, потвърди председателят на КЕВР Иван Иванов.  

“Булгаргаз” отказа да се обвърже с конкретна цена заради сложната геополитическа ситуация и непрекъснато растящите цени на международните пазари. Първоначално обявената от компанията възлизаше на малко над 67 лв. за мегаватчас. 

На европейския борсов пазар в момента природният газ се продава за около 50 евро на мегаватчас. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 6 юни 2024 г.

В „България днес“ на 6 юни се отправяме към Милано за фестивала „Светът у дома“, чиято цел е взаимното опознаване и диалогът между различните общности на територията на италианския мегаполис. България участва за първи път като единствен представител на..

публикувано на 06.06.24 в 19:00
Росица Матева

6100 кандидати за депутати, от които 1826 жени, ще се борят за доверието на избираталите

На 9 юни избирателите ще имат на разположение общо 9356 машини за гласуване в страната и 245 в чужбина, съобщи говорителят на Централната избирателна комисия Росица Матева пред бТВ . Тя уточни, че ако по някаква причина в дадена секция..

публикувано на 06.06.24 в 13:28

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 3

В третия брой на предаването ви отвеждаме при българите в Албания, за да поговорим за лектората по български език и за лятното езиково училище, което се организира от няколко години в Тирана и към което интерес проявяват както младежи от български..

публикувано на 06.06.24 в 12:00