Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избори за местна власт 2023

Държавниците и политиците призовават за масово гласуване

| обновено на 29.10.23 в 17:55
President Rumen Radev
Снимка: BGNES

Най-важното е да се гласува масово. Да се осигури спокойствие в изборния ден. И да има увереност, че всеки българин ще получи коректно зачитане на своя глас, каза президентът Румен Радев.


Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че очаква правителството да осигури нормален и прозрачен вот след "целия хаос и каша, която се забърка през последните дни".


След като гласува в София, премиерът Николай Денков призова хората също да дадат своя глас и да бъдат спокойни, че техният избор ще бъде отчетен правилно. 

Кирил Петков

Съпредседателят на управляващата коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ Кирил Петков каза, че е важно хората да гласуват, за да се намали "тежестта на изборните измами". Петков призова също „хората да гласуват като машини“.

Христо Иванов гласува в 93 СУ

Другият съпредседател на ПП-ДБ Христо Иванов каза, че въпреки "безотговорните опити да се дискредитира изборният процес, хората трябва да излязат да гласуват“.


Министърът на финансите Асен Василев не успя да гласува на местния вот в Хасково, защото е заличен от избирателния списък, заради липса по закон на 6-месечен срок на уседналост.


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посочи, че резултатите от местните избори не трябва да разклащат правителството, защото България отново ще изпадне в безвремие.


Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов гласува във Варна, посочвайки че очаква оставка на правителството и предсрочен парламентарен вот. 

Корнелия Нинова гласува в 25 ОУ

Виждам по избирателната активност, че решението за отмяна на машините не е повлияло тежко - активността е същата, дори малко по-висока от предишните избори. Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова и призова да се гласува.

Снимки: БТА, БГНЕС


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Седмицата започва с приятно пролетно време

В понеделник  минималните температури в страната ще са между 9 и 12°, в София 9°. През деня ще е слънчево, но над Североизточна България ще се заоблачи и на места там след обяд ще превали. Максималните температури ще са от 20 до 25°, по морето и..

публикувано на 26.05.24 в 16:32
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг

Служебният премиер Димитър Главчев ще се срещне с шефа на НАТО Йенс Столтенберг

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пристигна в София. На 27 май той ще приветства пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО, която заседава в столицата. Приветствия ще направят също председателя на Парламентарната асамблея на..

публикувано на 26.05.24 в 16:12
Калин Стоянов

България няма да допусне намеса и дезинформация в изборите на 9 юни

С Министерството на електронното управление и Централната избирателна комисия няма да допуснем намеса в евровота и парламентарния вот на 9 юни, увери служебният вътрешен министър Калин Стоянов пред Парламентарната асамблея на НАТО  в София. „Понятието..

публикувано на 26.05.24 в 14:13