Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Филантропът Никола Рахнев беше избран за будител на десетилетието

Снимка: БТА

Никола Рахнев бе избран за будител на десетилетието от слушателите и читателите на БНР. Той е носител на отличието "Будител на годината" за 2019 г. На церемония статуетката "Аз, Буки, Веди - Знание" беше връчена на Рахнев от социалния министър Иванка Шалапатова. 

Будителят е на 40 години с огромен опит в бизнес управлението и консултантските услуги. Идеята му за "Гората.бг" доведе до залесяване на над 2 000 000 дървета. Рахнев бе един от първите отишли да помогат на наводнените села в Карловско през 2022 г. Къщата му "Прегръдки от България" приюти десетки бежанци от войната в Украйна. Той координираше също събирането и изпращането на помощи за пострадалите след земетресенията в Турция и Сирия. "Да правя добро е най-прекият път към щастието", сподели отличеният. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Стефан Боргоджийски от Рим: Чрез гайдата свързвам двете си краища – българско и италианско

Той е на 24 години, родом от българския град Раковски, но целия си живот е прекарал в Италия. В момента е студент в музикалната академия "Санта Чечилия" в Рим, специалност кларинет, но е влюбен в гайдата и по-точно в родопската каба гайда...

публикувано на 28.12.23 в 11:00

В операта на София се чувствам като Мария Калас

Прочутото сопрано на Албания Рамона Тулумани е един от артистите, с които посрещаме новата 2024 година в уютната атмосфера на Софийската опера, в традиционния Новогодишен гала концерт (29, 30 и 31 декември 2023 г.), билетите за който бяха..

публикувано на 26.12.23 в 08:15

Хаки Кан – момчето, победило съдбата си с доброта

"Доброто е реалната движещата сила в света и колкото по-добри бъдем един към друг, толкова по-добър живот ще живеем всички ние" – казва момчето от Кърджали. "Аз съм Хаки Кан – писател, на 29 години от Кърджали. Занимавам се с..

публикувано на 23.12.23 в 11:10