Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Филантропът Никола Рахнев беше избран за будител на десетилетието

Снимка: БТА

Никола Рахнев бе избран за будител на десетилетието от слушателите и читателите на БНР. Той е носител на отличието "Будител на годината" за 2019 г. На церемония статуетката "Аз, Буки, Веди - Знание" беше връчена на Рахнев от социалния министър Иванка Шалапатова. 

Будителят е на 40 години с огромен опит в бизнес управлението и консултантските услуги. Идеята му за "Гората.бг" доведе до залесяване на над 2 000 000 дървета. Рахнев бе един от първите отишли да помогат на наводнените села в Карловско през 2022 г. Къщата му "Прегръдки от България" приюти десетки бежанци от войната в Украйна. Той координираше също събирането и изпращането на помощи за пострадалите след земетресенията в Турция и Сирия. "Да правя добро е най-прекият път към щастието", сподели отличеният. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Нучи Гроздани - учителят от Поградец

Албанският град Поградец , разположен на югозападния бряг на Охридското езеро, е място, където живеят и работят немалко албански граждани с български произход. Градът е център на едноименната община в област Корча, Източна Албания . Поградец е..

публикувано на 29.03.24 в 09:10

Боряна Мургина: Логопед е нужен и за българчетата от неделните училища в чужбина

Човекът е част от обществото и трудно би живял без да общува. Затова грижата за доброто представяне пред другите започва още в ранна възраст, когато се учим да говорим. Всичко започва в семейството, но забързаният начин на живот забавя развитието в..

публикувано на 28.03.24 в 12:10
Анита Екенова

Анита Екенова от Лион: С народния танц на сцената усещам, че нося цяла България със себе си

Ако българската държава трябваше да инвестира средства, за да направи 11 събития, посветени на българските празници и фолклор в Милано, да организира още толкова прояви в Мюнхен, в Копенхаген, в Лион, Атина или където и да било още в Европа, какъв ли..

публикувано на 21.03.24 в 06:30