Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП може да оспори пред съда резултата от кметските избори в София

Жельо Бойчев
Снимка: БГНЕС

Изборите за нас не са приключили. Продължаваме да правим паралелно преброяване секция по секция, глас по глас, каза пред БНР Жельо Бойчев от щаба на Ваня Григорова, която изгуби изборите за кмет на София. Разлика от няколко хиляди гласа няма как да бъде приета без да се прегледа всеки от протоколите, уточни Бойчев. Той не изключва съдебно оспорване на балотажа в София, защото по думите му има "достатъчно индикации" за подобна жалба.

Според 100% от обработените протоколи ГЕРБ печели местните избори в 11 областни града, а коалицията "Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) в четири. БСП ще има кметове в три областни центъра. ГЕРБ спечели кметската надпревара в Бургас, Велико Търново, Враца, Габрово, Перник, Плевен, Пловдив, Сливен, Смолян, Стара Загора, Хасково и Монтана. ПП-ДБ печели кметските избори в Благоевград, Варна и Пазарджик и столицата. БСП печели надпревара в Търговище, Русе и Шумен. ДПС има кмет в Кърджали. Във Видин, Добрич, Кюстендил, Ловеч, Разград и Силистра печелят кандидати на местни коалиции и партии. Почти всички кметове ще управляват при изключително пъстри общински съвети.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева неделя над по-голямата територия от страната

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. В неделя ще бъде слънчево, след обяд над планините и планинските райони с купеста облачност. На отделни места, главно в Рило-Родопската област ще превали, възможно е и да прегърми. Максималните температури ще са..

публикувано на 15.06.24 в 19:05

БСП няма да подкрепи правителство с мандата на ГЕРБ и ДПС, започва обединение вляво

БСП ще остане в опозиция и няма да подкрепи правителство с мандата нито на ГЕРБ, нито на ДПС. Решението е взето от Националния съвет на БСП. Това каза пред журналисти Атанас Зафиров, който ще изпълнява функциите на временен председател на БСП на мястото..

публикувано на 15.06.24 в 17:25
Атанас Зафиров

Атанас Зафиров сменя Корнелия Нинова на лидерския пост в БСП

За временен председател на БСП на мястото на подалата оставка след лошото представяне на левицата-столетница Корнелия Нинова на изборите е избран Атанас Зафиров. До 10 ноември трябва да бъде извършен прекият избор на постоянен лидер на социалистите,..

публикувано на 15.06.24 в 14:42