Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия изгони кореспондента на БНР в Москва

Ангел Григоров

Кореспондентът на БНР в Москва Ангел Григоров официално върна на 7 ноември своята журналистическа акредитация в руското външно министерство. Посъветван е в двуседмичен срок да напусне страната. 

От 1 ноември на Григоров е забранено да изпълнява своята журналистическа работа в Москва след изгонването от България на Александър Гацак - кореспондент на "Российская газета". Тогава в сайта на руското външно министерство беше съобщено, че на Григоров е наредено да предаде акредитацията си, като "реципрочна мярка" в отговор на "преследването" на Гацак от българските служби, които го обявиха за заплаха за националната сигурност. 

Ръководството на БНР вече официално заяви, че "изгонването от Русия на единствения кореспондент на българска медия е изцяло политически акт в ущърб на свободата на достъп до информация". 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева неделя над по-голямата територия от страната

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. В неделя ще бъде слънчево, след обяд над планините и планинските райони с купеста облачност. На отделни места, главно в Рило-Родопската област ще превали, възможно е и да прегърми. Максималните температури ще са..

публикувано на 15.06.24 в 19:05

БСП няма да подкрепи правителство с мандата на ГЕРБ и ДПС, започва обединение вляво

БСП ще остане в опозиция и няма да подкрепи правителство с мандата нито на ГЕРБ, нито на ДПС. Решението е взето от Националния съвет на БСП. Това каза пред журналисти Атанас Зафиров, който ще изпълнява функциите на временен председател на БСП на мястото..

публикувано на 15.06.24 в 17:25
Атанас Зафиров

Атанас Зафиров сменя Корнелия Нинова на лидерския пост в БСП

За временен председател на БСП на мястото на подалата оставка след лошото представяне на левицата-столетница Корнелия Нинова на изборите е избран Атанас Зафиров. До 10 ноември трябва да бъде извършен прекият избор на постоянен лидер на социалистите,..

публикувано на 15.06.24 в 14:42