Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма процедура на ЕК срещу България заради "Лукойл"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

На този етап няма процедура на Европейската комисия срещу България, заяви говорителят на Комисията Даниел Фери. Така той отговори на въпроса дали срещу страната ни има разследване заради съобщенията, че вратичка в санкциите на ЕС срещу Русия е позволила на рафинерията на "Лукойл“ в Бургас да спечели близо 1 милиард евро за военните нужди на Кремъл, предаде кореспондентката на БНР в Брюксел Ангелина Пискова. 

Информацията за разследване срещу страната ни се появи късно в четвъртък в "Политико“. По-рано изданието публикува информация за разследване за това, как дерогацията, позволяваща на България да внася суров руски петрол до края на 2024 г., помогнала за износа на петролни продукти.
Фери е отказал да отговори на въпроса какво ще направи Комисията, ако се окаже, че в резултат на дерогацията "Лукойл“ заобикаля санкциите, като само припомни, че в такива случаи има процедури за нарушение.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ще е топло и облачно с валежи в планините

В петък  ще е облачно, сутринта в низините и мъгливо. На места ще има валежи, в югозападните масиви и в югоизточните райони ще са интензивни. Минималните температури ще са между 10° и 16°, в София 12°. Максималните ще са от 19 до 24°, в столицата ще е..

публикувано на 19.09.24 в 19:05

България днес - 19 септември 2024 г.

В "България днес" на 19 септември ви запознаваме с конкурса "Екообщина" –инициатива на френското посолство в България и Френския култ институт, която се стреми да открои добрите, устойчиви практики в градска среда. За него и за различни екологични решения..

публикувано на 19.09.24 в 19:00
Македонският вицепремиер Александър Николски

В България искат оставката на македонския вицепремиер Александър Николски

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов настоя за оставка на македонския вицепремиер Александър Николоски заради обидите му към България: "Ние ще направим всичко необходимо в Европейската народна партия да знаят какво са говорили и защо е нашето категорично..

публикувано на 19.09.24 в 12:14