Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Академичен урок как се приготвя тирамису с роза

Седмицата на италианската кухня по света, организирана у нас от италианското посолство, Италианския културен институт и агенция ITA, ще премине под надслов “Италианската трапеза: Блаженството на вкуса”. Различните събития ще разкрият връзката между средиземноморската диета – синоним на здравословния и висококачествен режим на хранене, и благоденствието, разбирано като правилен и здравословен начин на живот.

В Езиковия център към културния институт днес ще бъде представена новата малка библиотека за италианска кухня, чиито томове са дарени от представителството на Италианската кулинарна академия в София. След това проф. Алесандра Дженаро ще изнесе кулинарен урок как се приготвя тирамису – едно с роза и друго с кафе, последван от дегустация.

В програмата на седмицата (13-19 ноември т.г.) са включени също така галавечеря на посланик Джузепина Дзара, представяне на книгата “Италианската кухня в картини”, урок по италианска кухня с младежи от Дневния център за хора с увреждания “Света Марина” в София.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България беше представена на изложение за висше образование в Япония

Български висши училища се включиха в проведеното в Япония Изложение за висше образование в ЕС, което се проведе на 15 и 16 юни 2024 г. в Токио и Киото. Сред образователните институции от 20 държави-членки на ЕС бяха Медицинският университет в..

публикувано на 27.06.24 в 17:35

Няма изтичане на радиоактивна вода от АЕЦ "Козлодуй" в Дунав след инцидент

След инцидент при спирането на блок 6 на АЕЦ "Козлодуй" за ремонт няма облъчване на персонала, няма изтичане на радиоактивна вода в река Дунав, има временно отстранени оператори от централата. Това обобщи при изслушване в парламента служебният..

публикувано на 27.06.24 в 16:10

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 6

В шестия брой на „Часът на Радио България…“ ви срещаме с Милена Селими – представител на българите в Комитета на националните малцинства в Република Албания , преводач на албански на някои от най-популярните ни писатели и виден общественик. С..

публикувано на 27.06.24 в 12:00