Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2025 Всички права са запазени

Академичен урок как се приготвя тирамису с роза

Седмицата на италианската кухня по света, организирана у нас от италианското посолство, Италианския културен институт и агенция ITA, ще премине под надслов “Италианската трапеза: Блаженството на вкуса”. Различните събития ще разкрият връзката между средиземноморската диета – синоним на здравословния и висококачествен режим на хранене, и благоденствието, разбирано като правилен и здравословен начин на живот.

В Езиковия център към културния институт днес ще бъде представена новата малка библиотека за италианска кухня, чиито томове са дарени от представителството на Италианската кулинарна академия в София. След това проф. Алесандра Дженаро ще изнесе кулинарен урок как се приготвя тирамису – едно с роза и друго с кафе, последван от дегустация.

В програмата на седмицата (13-19 ноември т.г.) са включени също така галавечеря на посланик Джузепина Дзара, представяне на книгата “Италианската кухня в картини”, урок по италианска кухня с младежи от Дневния център за хора с увреждания “Света Марина” в София.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Доц. Наум Кайчев

Работата на българо-македонската комисия по историческите въпроси е блокирана

Последните дискусии в Съвместната историческа комисия между България и Северна Македония бяха напълно безплодни поради позицията на колегите от Скопие. По същество нямаше продуктивна атмосфера. Македонските колегиотказаха обсъждане на съвместни..

публикувано на 12.04.25 в 09:38

Агенция “Фич“ запази непроменен кредитния рейтинг на България

Международната рейтингова агенция "Фич" (Fitch) потвърждава дългосрочния кредитен рейтинг на България на ниво "BBB" с положителна перспектива, предава БТА. Рейтингът на България е подкрепен от силния външен баланс и баланс на публичните финанси..

публикувано на 12.04.25 в 09:20

Бургас е домакин на световен конкурс за вина от сорта Совиньон

Бургас е домакин на 16-то издание на Sauvignon Selection (Селекция Совиньон) – основно направление в програмата на Concours Mondial de Bruxelles и един от най-престижните независими винени конкурси в света. За медали се състезават над 1000 вина от..

публикувано на 12.04.25 в 08:35