Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП и "Възраждане" няма да подкрепят Борис Бонев за председател на СОС

Васил Терзиев
Снимка: Десислава Кулелиева

Важно е да поставим добри основи на това как искаме да се управлява ефективно София и добрите идеи, независимо дали идват от управляващи, или от опозиция да бъдат подкрепяни.” Това каза столичния кмет Васил Терзиев след разговори с представители на “БСП за България”, които потвърдиха, че в понеделник няма да подкрепят Борис Бонев за председател на Столичния общински съвет.

Васил Терзиев покани на среща лидерите на политическите сили, представени в СОС, за да бъдат обсъдени общите политики и приоритети за развитието на София.

Васил Терзиев се закле като столичен кмет

Георги Свиленски от “БСП за България” изтъкна, че отговорността за избора на председател на СОС е на партията с най-голямо мнозинство. “Обръщам се към всички общински съветници да намерят начин общинският съвет да заработи, за да започне разграждането на модела на ГЕРБ”, заяви той.

Общинският съветник от “Възраждане” Деян Николов също декларира, че съпартийците му няма да подкрепят кандидатурата на Борис Бонев. На срещата с Васил Терзиев представителите на партията са изложили своите приоритети – сред тях спиране на презастрояването, подобряване на пътната инфраструктура и на чистотата в града.

ГЕРБ-СДС и “Има такъв народ” отказаха поканата на кмета.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Борис Бонев: ГЕРБ е продал съоръженията на Витоша за 8 млн. лв.

Столичният кмет Васил Терзиев припомни поетия ангажимент до края на мандата му през 2027 г. да има поне един работещ лифт на Витоша. На брифинг по повод неработещите съоръжения в планината той заяви, че няма как да има очаквания за шест месеца да бъде..

публикувано на 19.05.24 в 12:06

Емблематичният Покрит пазар на София скоро отново ще заработи за посетители

Дълго чаканият мащабен ремонт и възстановяване на оригиналния вид и функции на сградата на Централни хали в София вече приключи. Първите посетители ще могат да влязат и пазаруват там на 23 май. Това съобщават за БНР представители на веригата..

публикувано на 19.05.24 в 09:35

Копие на Панагюрското златно съкровище е изложено в Бургас

В Археологическия музей в Бургас (бул. "Алеко Богориди" 21) се откри изложбата "Панагюрското златно съкровище". Музейното копие на най-прочутото българско съкровище наскоро се завърна от гостуване в Дубай и вече е експонирано в зала "Трезор" на..

публикувано на 19.05.24 в 08:25