Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

38 футболни фенове арестувани за вандалски прояви

Снимка: БГНЕС

Трийсет и осем души са задържани за вандалски действия по време на протеста на футболни фенове след  мача България – Унгария, провел се в четвъртък без публика на Националния стадион в София.

Трима са арестувани за палеж и повреждане на служебни автомобили, включителни полицейски, а един – за притежание на наркотици. Седем от задържаните са непълнолетни.

Срещу някои от провинилите се са образувани преписки, а на други са наложени глоби от 1000 лв. и забрана да посещават спортни мероприятия в страната и чужбина за една година. Трима души са били оправдани.

По повод случилото се след мача МВР ще извърши проверка дали има превишаване на полицейските правомощия, съобщи директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ Атанас Илков. “Анализите ще покажат дали е грешка смесването на две агитки”, добави той. По думите му, полицията е свършила добре работата си по време на протеста.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Концерти, видео-мапинг и тържествени церемонии по повод Деня на Европа в България

Отбелязването на Деня на Европа на 9 май започва през 1986 година. Решението за обявяването му е взето на  срещата на високо равнище на Европейската общност в Милано на 28-29 юни 1985. За да сложат край на множеството междуособици в Европа,..

публикувано на 09.05.24 в 06:05

Очакват се значими валежи в 10 области в Западна България

В четвъртък, 9 май, минималните температури в страната ще са между 9 и 14°, в София 12°. През деня ще е облачно и дъждовно. По-значителни валежи се очакват на запад. Максималните температури през деня ще се понижават и ще са от 16 до 21°, в..

публикувано на 08.05.24 в 20:05

Главчев пред западните посланици: Амбицията ни е през 2025 г. да въведем еврото

На среща с посланиците на страните членки на ЕС, САЩ, Обединеното Кралство и Швейцария служебният премиер Димитър Главчев заяви, че основната задача на оглавяваното от него правителство е провеждането на свободни и честни избори. Но..

публикувано на 08.05.24 в 16:21