Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителство, синдикати и работодатели обсъждат бюджета за 2024 г.

Снимка: БГНЕС

Националният съвет за тристранно сътрудничество ще обсъди държавния бюджет, бюджета на НЗОК и бюджета на държавното обществено осигуряване за 2024 г. Заседанието днес ще се председателства от вицепремиера Мария Габриел, но ще участва и премиерът Николай Денков.
В бюджета е заложено увеличение на минималната работна заплата от 1 януари 2024 г. - от 780 лв. на 933 лв. Профсъюзите обаче настояват за повече средства и за ръст на възнагражденията в сектори като транспорт, земеделие, висше образование, здравеопазване.
Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев заяви на 20 ноември, че бизнесът няма да подкрепи бюджета за 2024 г. "На практика няма реформи. Има изливане на пари, които нямаме, има увеличаване на дълга, увеличаване на разходите по дълга", коментира той.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България гласува за Народно събрание и Европейски парламент

Днес в България е ден за избори – гласуваме за 17 български депутати в 720-членния Европейски парламент и за 240 народни представители, които ще влязат в 50-ото Народно събрание на страната ни. В изборната надпревара участват 32 политически формации..

публикувано на 09.06.24 в 07:15

Столичният зоопарк с ново попълнение от екзотични колобуси

Група изключително красиви и екзотични маймуни – колобуси, е настанена в зоологическата градина на София. Колобусите вече могат да бъдат видени в сградата на втори маймунарник, като за тях са подготвени едни от най-хубавите големи и просторни..

публикувано на 08.06.24 в 14:30
Картината „В заедност приютени“

Българско участие на международна изложба за човешките права и достойнство в Италия

От 8 юни до 9 октомври италианският град Роверето е домакин на международната изложба "Човешките права и достойнство". Тазгодишното 18-то издание на експозицията показва тематични творби на художници от 32 държави, включително и от България...

публикувано на 08.06.24 в 07:30