Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителство, синдикати и работодатели обсъждат бюджета за 2024 г.

Снимка: БГНЕС

Националният съвет за тристранно сътрудничество ще обсъди държавния бюджет, бюджета на НЗОК и бюджета на държавното обществено осигуряване за 2024 г. Заседанието днес ще се председателства от вицепремиера Мария Габриел, но ще участва и премиерът Николай Денков.
В бюджета е заложено увеличение на минималната работна заплата от 1 януари 2024 г. - от 780 лв. на 933 лв. Профсъюзите обаче настояват за повече средства и за ръст на възнагражденията в сектори като транспорт, земеделие, висше образование, здравеопазване.
Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев заяви на 20 ноември, че бизнесът няма да подкрепи бюджета за 2024 г. "На практика няма реформи. Има изливане на пари, които нямаме, има увеличаване на дълга, увеличаване на разходите по дълга", коментира той.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Силна буря и едра градушка доведоха до бедствено положение в няколко български общини

След снощната буря, придружена с градушка и силен вятър, няколко общини в страната понесоха сериозни щети и обявиха бедствено положение.  За кошмарна гледка, невиждана досега опустошителна буря, апокалипсис с изпокъсани електрически проводници,..

публикувано на 14.06.24 в 11:07

Жълт и оранжев код за опасни валежи в 19 области на Централна и Източна България

В петък,14 юни, през страната с умерени ветрове ще премине студен атмосферен фронт. На много места ще има кратки, но интензивни валежи с гръмотевици. В Югоизточна България има опасност от градушки. Минималните температури ще са между 17 и 21°,..

публикувано на 13.06.24 в 19:40
Градушката в Габровско

Градушки и бури удариха Централна и Източна България

В Ловешко продължават огледите на щетите от бурятя, придружена с градушка, която на 12 юни в 19 ч. наводни улици, унищожи реколта и прекъсна тока на много места. Само за около 20 минути над Ловеч се изляха 25 литра дъжд на кв. м. и градушка ...

публикувано на 13.06.24 в 09:16