Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нарушаването на човешките права в Северна Корея във фокуса на дипломатически семинар

Снимка: БТА

Дипломатически семинар на тема “EU-North Korea Relations and the Path Forward”, организиран от Атлантическия Клуб в България в партньорство с посолството на Република Корея у нас, ще се състои днес в София, съобщи БТА. Участниците си поставят за цел да привлекат вниманието върху тежката ситуация с човешките права в Северна Корея и да потърсят потенциални решения.

На семинара севернокорейският дезертьор и известен художник Канг Чун-хьок ще разкаже своята история. Изкуството му – от дебютния сингъл “За свободата” до изложби в Южна Корея и Европа, изразява протест срещу нарушаването на човешките права в бившата му родина.

Събитието ще обсъди също политиката на Европейския съюз и бъдещите насоки спрямо развиващите се отношения между Русия и Северна Корея, включително въпроси за киберсигурността и неразпространението на оръжия.БНР подкасти:

Още от категорията

:Мария Габриел

Вицепремиерът Мария Габриел категорично отхвърли предложението на ПП-ДБ за управленски меморандум

След среща с посланиците на ЕС и САЩ, вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел заяви на брифинг в МВнР, че няма да подпише т.нар. меморандум за управление с ПП-ДБ . По думите на единствения министър, излъчен от ГЕРБ-СДС, предложеният от..

публикувано на 21.02.24 в 20:31
Вицепрезидентът Илияна Йотова се срещна с новия посланик на Косово Хаджи Байрактари

Правата на българската общност в Косово бяха тема на разговор между Илияна Йотова и Хаджи Байрактари

Вицепрезидентът  Илияна Йотова се срещна в президентството с новия посланик на Косово Хаджи Байрактари, съобщи прессекретариатът на институцията. Сред основните теми на разговора бяха гарантирането на мира и сигурността на Балканите, засилването..

публикувано на 21.02.24 в 18:23

Партньорството между България и Франция в различни области се утвърждава

Премиерът Николай Денков изтъкна, че се утвърждава силно партньорство между България и Франция в енергетиката, сигурността, отбраната, търговията, културата и селското стопанство. „Девизът на нашата държава е „Съединението прави силата“, което в..

публикувано на 21.02.24 в 16:09