Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нарушаването на човешките права в Северна Корея във фокуса на дипломатически семинар

Снимка: БТА

Дипломатически семинар на тема “EU-North Korea Relations and the Path Forward”, организиран от Атлантическия Клуб в България в партньорство с посолството на Република Корея у нас, ще се състои днес в София, съобщи БТА. Участниците си поставят за цел да привлекат вниманието върху тежката ситуация с човешките права в Северна Корея и да потърсят потенциални решения.

На семинара севернокорейският дезертьор и известен художник Канг Чун-хьок ще разкаже своята история. Изкуството му – от дебютния сингъл “За свободата” до изложби в Южна Корея и Европа, изразява протест срещу нарушаването на човешките права в бившата му родина.

Събитието ще обсъди също политиката на Европейския съюз и бъдещите насоки спрямо развиващите се отношения между Русия и Северна Корея, включително въпроси за киберсигурността и неразпространението на оръжия.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Резултатът от вота на 9 юни ще се реши в последните два дни

40,2 % от имащите право на глас са готови на 9 юни да отидат до урните. 3,5% са заявили, че ще гласуват с „Не подкрепям никого“. За изборите за Европарламент са готови да гласуват 37,7% от имащите право, а 3,1% декларират твърдо намерение за гласуване..

публикувано на 07.06.24 в 09:42

Слънчев и топъл петък

В петък, 7 юни, ще бъде слънчево. Следобед над планинските райони ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали. Ще духа слаб вятър, предимно от изток. Максималните температури ще бъдат между 28° и 33°, в София – около 28°...

публикувано на 06.06.24 в 19:40

България днес - 6 юни 2024 г.

В „България днес“ на 6 юни се отправяме към Милано за фестивала „Светът у дома“, чиято цел е взаимното опознаване и диалогът между различните общности на територията на италианския мегаполис. България участва за първи път като единствен представител на..

публикувано на 06.06.24 в 19:00