Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националният отбор по ски търси състезатели сред диаспората ни зад граница

Снимка: БГНЕС

Състезателката в алпийските ски Анина Цурбриген ще кара за България от този сезон, съобщиха от Българската федерация по ски. Родената в Швейцария Цурбриген, чиято майка е българка, завърши първа в слалома на Държавното първенство през април в Банско. Във видеообръщение на български 20-годишната състезателка изрази надежда в скоро време да се включи в стартове от Световната купа.
"Българската федерация работи добре и има сериозен интерес към българи, живеещи в чужбина, и състезатели от смесени бракове, които да се картотекират и карат за България. Говорим за страни от Европа, САЩ, Канада", каза заместник-председателят на Българската федерация по ски Георги Бобев.
За България при жените в алпийските ски от миналия сезон кара натурализираната италианка Луиза Бертани.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Светлана Каменова

Европейска титла за Светлана Каменова в бокса

Светлана Каменова спечели първата си европейска титла на шампионата по бокс в Белград. В категория до 57 кг състезателката, която след по-малко от три месеца ще участва на олимпиадата в Париж, победи рускинята Дария Абрамова. Още една българка –..

публикувано на 28.04.24 в 09:36
По трасето в Стара планина

740 бегачи се състезават в планинския маратон Коджа кая

Рекорден брой участници от осем държави застават днес на стартовете на планинския маратон Коджа кая. Домакин на шестото му издание е село Билка, разположено в източната част на Стара планина. По традиция маратонът започва с изгрева на слънцето и..

публикувано на 28.04.24 в 07:00
Боряна Калейн

Бронзова Боряна Калейн на Световната купа в Ташкент

Боряна Калейн спечели бронзов медал в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в Ташкент. Другата българка – Никол Тодорова, се класира на тринайсето място при дебюта си на състезание от подобен ранг. Титлата извоюва световната..

публикувано на 27.04.24 в 16:57