Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студенти ще оказват първа помощ в Болница за плюшени мечета

Снимка: Радио Шумен

Болница за плюшени мечета ще “лекува” днес в София, Пловдив и други големи градове, съобщиха от Асоциацията на студентите медици в България. Инициативата е насочена към деца между 3 и 9 години, а целта е чрез игри и забавления те да разберат, че посещенията при лекаря не са страшни и че болестта е нормална част от живота.

Болницата за плюшени мечета е полезна също за студентите, тъй като тя им помага да се запознаят отблизо с детските страхове и отрано да изградят връзката лекар – пациент, основаваща се на взаимно доверие и топлота.

В деня на “прегледите” всяко дете ще трябва да занесе любима плюшена играчка и в ролята на родител да сподели оплакванията на своя малчуган. Студентите пък ще покажат основни манипулации, извършващи се при рутинен преглед.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пуснаха 3 спасени мечета на свобода в Рила

Три спасени мечета през 2023 г. са върнати отново в дивата природа, съобщиха от Фондация "Четири лапи". В рамките на няколко съвместни операции малките Никола, Мишо и Анета бяха уловени, обгрижени в специализирани центрове в България и в чужбина...

публикувано на 14.05.24 в 10:51

Представят "Сфинксът на гнева" на писател Жарко Куюнджиски от РСМ

В галерията на Културно-информационния център на Република Серевна Македония в София  ще се състои представянето на романа „Сфинксът на гнева“ от македонския писател Жарко Куюнджиски. Романът "Сфинксът на гнева", в присъствието на автора, ще бъде..

публикувано на 14.05.24 в 09:05

Отново дъжд – жълт код за валежи в 7 области на Западна и Югозападна България

Във вторник , 14 май, минималните температури в страната ще са между 5 и 10°, в София 7°. През деня облачността ще е значителна, след обяд над Западна България ще има кратки валежи, в планинските райони интензивни. Максималните..

публикувано на 13.05.24 в 19:35