Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Лукойл“ съобщи, че търси купувач за своя бизнес в България

Снимка: БТА

"Лукойл“ започна да преразглежда стратегията си за активите в България, включително да разглежда възможността за продажба на бизнеса, съобщиха от компанията. "С оглед на значителните промени в условията на работа на предприятията, Групата Лукойл в България е започнала работа по преразглеждане на стратегията за тези активи. С участието на международни консултанти ще бъдат анализирани различни варианти, включително продажбата на бизнеса“, предаде БТА, като цитира компанията. В България, „Лукойл“ притежава петролна рафинерия в Бургас, мрежа от 220 бензиностанции и 9 петролни бази, в които твърди, че през последните 20 години е инвестирала 3,4 млрд. долара.

Според компанията, "преразглеждането на стратегията е следствие от приемането на дискриминационни закони от българските държавни органи и други несправедливи, пристрастни политически решения спрямо рафинерията, които нямат нищо общо с цивилизованото регулиране на големия бизнес и с увеличаването на приходната част на бюджета на страната“. "Лукойл" ще информира държавата и Синдиката на Българските Нефтохимици за последващите действия на компанията относно активите ѝ в България.

Още от категорията

Асен Василев

Въвеждане на еврото догодина при 3% инфлация прогнозира Асен Василев

Средногодишната инфлация у нас ще бъде 3% по данни на Европейската централна банка и на Европейската комисия, заяви финансовият министър Асен Василев, който е в Гент за заседанието на министрите на икономиката и на финансите от Европейския съюз. По..

публикувано на 24.02.24 в 15:00
Делчево

Българите ходят на пазар и здравен туризъм в Северна Македония

Политическите отношения между България и Северна Македония значително са намалили посещенията на българи в македонските крайграничните общини Делчево, Берово и Пехчево през първите месеци на 2023 г. През юли и октомври се отчита ръст, показват..

публикувано на 23.02.24 в 16:43

Националната стратегия за финансова грамотност ще бъде представена в Белгия

На 23-24 февруари 2024 г. в Гент, Белгия се провежда неформалното заседание на Съвета на Европейския съюз по икономически и финансови въпроси (ЕКОФИН). На заседанието, министрите ще обсъдят бъдещето на Европейската инвестиционна банка, както и..

публикувано на 23.02.24 в 06:15