Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Райна Манджукова на среща с българската общност в Германия

Българското училище “Дора Габе“ чества 10-ти рожден ден

Райна Манджукова
Снимка: БГНЕС

От днес до неделя изпълнителният директор на Изпълнителна агенция за българите в чужбина Райна Манджукова гостува в Мюнхен (6-10декември), където ще се срещне съссънародниците ни в Германия, съобщиха от Агенцията.

Според програмата на работното помещение тази вечер от 19,00 ч.ще се състои концерт, организиран от “Немско-българско сдружение в Бавария“ в IBZ (Amalienstrasse 38, Munich-Schwabing). 

В четвъртък от 18,00 ч.е планирана среща с представители на българската общност (Edelweissstrasse 10, 81541 Munich), организирана от сдружение “Българско училище в Мюнхен “Дора Габе“.

На 9 декември от 10,30 ч. ще има тържество вБългарското училище “Паисий Хилендарски“ – филиал Фрайхам: Aubinger Alle 152, 81248, а на 10 декември -тържество по случай 10-годишнината на Българското училище “Дора Габе“ – Gerastr.6, 80993 Munchen. 

Посещението е по покана на Българското училище “Дора Габе“, което своята отбелязва 10-ти рожден ден.


Още от категорията

Българското средно училище в Братислава дава дипломи на българи и словаци

Повече от 80 словашки деца учат по българската образователна система в държавното ни средно училище “Христо Ботев“ в Братислава. Това стана ясно по време на среща на просветния министър проф. Галин Цоков с учителския състав на институцията...

публикувано на 28.02.24 в 19:45

Българска художествена изложба в Батън Руж - щата Луизиана, с американско участие

Пролетна художествена изложба на трима българи и трима американци бе открита в Батън Руж. Йордан Иванов, един от най-успешните български художници в Америка, който работи за най-големият американски карнавал “Марди Гра“ прави необичаен..

публикувано на 28.02.24 в 10:55

Български лютиери налагат с качество и надеждност своите инструменти в Америка

В първите години на демокрацията една пловдивска фамилия се преселва в Чикаго, за да основе бизнес, свързан с най-финото усещане не само на пръстите, но и на човешката душа. Защото лютиерството, както наричат изработването на струнни музикални..

публикувано на 28.02.24 в 06:25