Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седмицата започва с топло за сезона време и без валежи

Времето остава топло за декември.
Снимка: БГНЕС

В понеделник минималните температури ще са от минус 3 до 2°, в София 0°. През деня ще е предимно слънчево. Предиобед на места в низините и котловините ще има мъгли и ниска облачност. Привечер от северозапад ще започне заоблачаване. Максималните температури ще са от 5 до 10°, в столицата до 6°.

По Черноморието ще е слънчево. Температурите на въздуха ще са до 7-9°. Морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще е слънчево със слаб до умерен северозападен вятър. Температурата на 1200 м. надморска височина ще е 5°, на 2000 м. ще е минус 1°.

Във вторник от запад на изток ще има временни увеличения на облачността, почти без валежи. Дневните температури ще растат.

В Европа над северозападния Пиренейски п-ов ще вали. Над Централното Средиземноморие и Южна Италия ще е слънчево. В останалата част от континента облачността ще е значителна, на много места с дъждове. Над Алпите в Северна и в Източна Европа ще вали сняг. Над Южна Украйна ще има дъждове.

Над Централните  Балкани ще е слънчево. Над Северозападните Балкани и в Южна Гърция облачността ще е по-значителна с дъжд. Около и след обяд валежите ще спират.

В Лондон и в Париж ще е 11 и 13°, В Берлин и в Москва се очакват 9 и минус 7°. В Мадрид 13°. В Белград и в Букурещ ще е 11 и 5°, в Истанбул 12°. Атина и Рим ще са най-топлите евростолици с 16 и 18°.

Във Ванкувър и Монреал ще е 8 и 6°, в Чикаго и в Ню Йорк ще е 2 и 11°. В Лос Анжелис се очакват 24°, в Маями и в Мексико сити ще e 23 и 19°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще е 26 и 25°. В Дубай ще е 29°, в Йерусалим 18°. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 29 май 2024 г.

На 29 май говорим за история, като своеобразен вододел е Освобождението на България. В София се състоя поклонение пред тленните останки на Цар Фердинанд, по чието желание те ще намерят вечен покой в България – закъсняло или не е това..

публикувано на 29.05.24 в 19:00

"Зелен коридор" за тирове с бързо развалящи се стоки на ГКПП Видин-Калафат

С цел облекчаване на тежкотоварния трафик през Дунав мост 2, съвместно с румънските власти е осигурен т.нар. "зелен коридор" за преминаването през пункта на товарни автомобили, превозващи бързо развалящи се стоки, живи животни и опасни товари...

публикувано на 29.05.24 в 14:54

Да овладееш жестовия език може да бъде интересно, приятно и много полезно

В България има 120 хиляди глухи хора, по неофициални данни. Много от тях не искат да учат жестов език, въпреки че им е полезен. В училищата няма превод за нечуващите деца… Всичко това са обективни факти, които се превръщат в движещ мотив за родения в..

публикувано на 29.05.24 в 12:25