Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предоставяме над 16 млн. евро извънредна помощ на Украйна

Снимка: БГНЕС

Със 116 гласа "за" парламентът ратифицира Гаранционно споразумение на страната ни с ЕК за предоставяне на втория етап от планираната макрофинансова помощ за Украйна в размер на 3,6 млрд. евро. Необходимите гаранции, които България трябва да предостави, възлизат на 16 654 646 евро. 48 депутати от опозицията се обявиха против, шестима се въздържаха. 

"Те вече са милиарди на сметката на Украйна, които ние сме подарили до момента. А същевременно българските бебета трябва да бъдат спасявани със стотинки и капачки от нас, българите", заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, предаде репортерката на БНР Мария Филева.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 25 септември 2024 г.

За образованието с надежда и за учителите с признание – така може да определим разговора на Гергана Манчева с проф. Христо Бонджолов, който ще чуете в „България днес“ тази сряда. След това ще припомним историята, която пише..

публикувано на 25.09.24 в 19:00

Крафт бира ще се лее в края на седмицата по софийската улица "Хмел"

20 български пивоварни ще предложат своите уникални бирени рецепти по време на фестивала “Улица Хмел”, който ще се проведе в края на седмицата - на 27, 28 и 29 септември, при пилоните на НДК в центъра на София. Участниците ще ни предложат да..

публикувано на 25.09.24 в 10:45
Росица Матева

Гласуваме и с машини в 9353 секции в цялата страна

На парламентарните избори на 27 октомври избирателите ще могат да гласуват с машини в общо 9353 секции в цялата страна, съобщи зам.-председателят и говорител на Централната избирателна комисия Росица Матева. Тя припомни, че според Изборния кодекс..

публикувано на 25.09.24 в 09:23